Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-28@23:30:16 GMT

شعر، محصول زبان است اما محصول زبان بازی نیست

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۲۳۴۶

شعر، محصول زبان است اما محصول زبان بازی نیست

طراح و معاون فرهنگی انتشارات ایران گفت: شعر محصول زبان است اما محصول زبان بازی نیست.

«هیوا مسیح» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: در مورد شناخت شعر، چگونگی سرودن شعر، اهمیت و چگونگی به شهرت رسیدن شاعران بزرگی چون خیام ،حافظ ،خواجه کرمانی، سعدی، فردوسی، عطار و به ویژه نیما یوشیج باید اساسی به آن پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


طراح و معاون فرهنگی انتشارات ایران بیان کرد: خاصیت شعر این است که خودش را پنهان کند و یکی از مهمترین تکنیک های شعر نیز به تعویق انداختن معنا است، نه این که آشکارا بخواهد بیان کند.

 


هیوا مسیح با اشاره به اینکه شعر باهوش است و از شاعر زرنگ تر است و به نظر می رسد گاهی شعر ما را فریب می دهد، اظهارداشت: شعر یک امر ناشناخته نیست چطور می توانیم آن را بشناسیم، بستگی به تجربه های بیرونی من شاعر هم دارد که بخشی از آن تجربه است و بخشی دیگر تحت تاثیر جریان ها است.

 


وی عنوان کرد: یک شاعر دنبال معنا است یا حتی به دست آوردن فرصتی برای معنا و یکی هم فکر می کند شعر، یعنی پیچیده کردن زبان و کلمات که به نظر من، مهم ترین رکن امر شاعر این است که شاعردرون خود را كشف کند که متاسفانه در خیلی از ما اتفاق نمی افتد و تا آن را به چنگ نیاورده ایم آنچه که سروده می شود، لزوماٌ  شعریت ندارد.

 


وی اشاره ای نیز به سبک سازی کرد و گفت: در شعر، سبک سازی اصلاً درست نیست و هیچ کاری هم ندارد و درخواستی هم از شاعران دارم که به نظرم اصلاً شعر نقد نخوانیم به جای آن شاعر تلاش کند که شاعر درون خود را کشف کند و اگر آن را یافت تازه یک اتفاق می افتد و باید شروع کند زبان آن را یاد بگیرد و درکی از جهان داشته باشد چشم انداز و جهان بینی و دنیا را از دید او ببیند که قطعاً موفق خواهد شد.

 


مسئول بخش شعر روزنامه ایران همچنین به اهمیت تکنیک در شعر شاعران کلاسیک چون حافظ، خیام، خواجوی کرمانی، سعدی، فردوسی، عطار و به ویژه نیما یوشیج اشاره و به جایگاه منحصر بفرد نیما تأکید کرد.

 


مسیح افزود: از همه شاعران انتظار می رود مطالعه کنیم.

 


هیوا مسیح  متولد 1344 شاعر، نویسنده، پژوهشگر ادبی، منتقد سینما، روزنامه نگار و ایده پرداز تبلیغات است که فرزند شیروان و هم اکنون در تهران مشغول فعالیت می باشد و از شاعران نسل دهه هفتاد محسوب می شود، تاکنون 30 اثر شعر و داستان، رمان، ترجمه و پژوهش که اغلب تا چاپ هشتم رسیده  و نایاب شده اند را منتشر و راهی بازار نشر کرده و تازه ترین کتاب او همباشی صادقانه طی چند روز اخیر توسط انتشارات سرزمین اهورایی منتشر شده است.

 


هیوا مسیح، جایزه بهترین نمایشنامه از جشنواره تئاتر فجر دهه 60 -  جایزه بهترین بازیگری تئاتر جشنواره فجر دهه 60 – جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره سینمای جوان برای فیلم تابلو در دهه 60 – جایزه ویژه هیئت داوران برای فیلم صدای آشنا در جشنواره سینمای جوان در دهه 60 – جایزه بهترین مجموعه شعر سپید، کتاب فصل، خانه کتاب و دانشکده ادبیات دانشگاه تهران را دارد.

 

 

 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران زبان شعر ایران محصول زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۲۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم در مسکو با اهدای جایزه سنت جرج طلایی به فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر به کار خود پایان داد. جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.

 چهل و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم مسکو (MIFF) کار خود را  به پایان رساند.

نیکیتا میخالکف رئیس جشنواره با اشاره به این که «هشت روز جشنواره، با نمایش ۲۴۰ فیلم از ۵۶ کشور، ۳۸۰ نمایش در ۹ سینما، ۳۹ هزار تماشاگر و بیش از ۷٫۵ هزار مهمان و حضور بیش از ۱۶۰۰ نماینده رسانه برگزار شده است، برپایی این دوره جشنواره را حاصل یک عملکرد خوب ارزیابی کرد.

برنده جایزه بزرگ سنت جرج طلایی این دوره جشنواره، میگل سالگادو کارگردان مکزیکی با فیلم «شرم» محصول مکزیک و قطر بود. این درام داستان دو نوجوان است که توسط یک باند خلافکار اسیر می‌شوند. یکی از آنها می‌میرد، دومی موفق به فرار می‌شود، اما او با خود مبارزه می کند و نمی‌تواند به بستگان دوستش در مورد مرگ خود بگوید. کارگردان فیلم پس از دریافت جایزه گفت: «ما این فیلم را درباره معضل بسیار جدی حضور و مشارکت جوانان در باندهای خلافکار و جنایتکار ساختیم که در مکزیک با آن مبارزه کرده‌ایم و هنوز هم می‌جنگیم.

جایزه سنت جرج نقره‌ای بهترین کارگردانی به همراه دو جایزه جنبی جایزه نت پک [شبکه ارتقای سینمای آسیا] و جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران به فیلم «آه سرد» ساخته ناهید عزیزی صدیق از ایران اهدا شد.
او هنگام دریافت جایزه گفت: حضور در این سالن برای من افتخار بزرگی است. از هیئت داوران جشنواره بسیار سپاسگزارم.

جایزه بهترین بازیگر مرد به خوان رامون لوپز برای «شرم» اهدا شد. و ماریکه بیکیرش بازیگر فیلم آلمانی «شلیمازل» جایزه بهترین زن را دریافت کرد.
همچنین جایزه نقره‌ای سنت جرج به فیلم «دروغگو» ساخته یولیا تروفیمووا در مسابقه «پرومیز روسیه» رسید.
سرگئی اورسولیاک کارگردان روسی به دلیل کمک به پیشرفت سینما جایزه ویژه سنت جرج دریافت کرد.

هیئت داوران فیلم «شریک‌ها» ساخته خوزه ماریا فلورس کارگردان اسپانیایی را به عنوان بهترین فیلم کوتاه معرفی کردند. جایزه بهترین فیلم مستند «رخ» ساخته سام کلانتری از ایران اهدا شد.

همچنین جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «نیروانا» به کارگردانی آصف اسلام از بنگلادش رسید. این فیلم صامت سیاه و سفید شبیه یک آلبوم عکس، داستان سفر درونی سه شخصیت را روایت می‌کند.

در مراسم اختتامیه شخصیت‌های مشهور سینما و فرهنگ روسیه از جمله بازیگران سرگئی گرماش و ماکسیم استویانوف، بازیگران زن اکاترینا ولکووا و اولسیا سودزیلوسکایا، کارگردانان الکسی اوچیتل و سرگئی اورسولیاک، نویسنده الکساندر تسیپکین حضور داشتند. سازندگان و بازیگران فیلم سینمایی «تندر اصلی: بازی» که فیلم اختتامیه جشنواره شد نیز معرفی شدند.

این جشنواره در سال ۱۹۳۵ تأسیس شد که آن را به دومین جشنواره قدیمی فیلم جهان پس از رویداد ونیز تبدیل کرد. در سال ۱۹۹۵ اعلام شد که جشنواره فیلم سالانه می‌شود، اگرچه در سال‌های ۱۹۹۶ و ۱۹۹۸ برگزار نشد اما از سال ۱۹۹۹، MIFF هر سال برگزار می‌شود.

چهل و ششمین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (MIFF) از ۱۹ تا ۲۶ آوریل ۲۰۲۴ (۳۱ فروردین تا ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) در پایتخت روسیه برگزار شد.

دیگر خبرها

  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • فراخوان جایزه داستان و بازآفرینی منتشر شد
  • تجلیل از ۵۰ شاعر و شاعره محله دستگرد در «گنج‌های پنهان»
  • فیلمی که گدار یک روز قبل از مرگ خودخواسته کامل کرد
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای فیلمساز ایرانی
  • جایزه بهترین مستند جشنواره فیلم مسکو برای سام کلانتری
  • فیلم| شعرخوانی شاعران شیرین‌زبان اصفهان در شب شعر کمال
  • جشنواره مسکو به «آه سرد» ۲ جایزه داد
  • «آه سرد» ۲ جایزه از جشنواره مسکو گرفت
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند